Колеги трябва ми съвет,след диагностика ми показа че дебитомерът ми отчита по малко въздух от нормалното.на обороти притокът на въздух трябва да е около 350млг,а дебитомерът отчита около 55-60млг.При повишаване на оборотите разликите в стойностите се запазват.Работата е там че колата си върви като обикновено нито по добре нито по зле.С филтър KN реплейсмънт съм.Та се чудих дали проблемът е във филтъра(мръсен) или дебитомера(заминал)?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за дебитомер след диагностика
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщениеЗа съжаление волтажа не го помня колега.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Колега на маята Алфа като се развали дебитомера ми светна инжектора на таблото,колата започна да мени обороти,да не иска да върви,опитваше се да гърми и така..Според мен дебитомера ти работи ако нямаш такива проблеми....Аз като сложих новия пак БОШ и всичко се оправи и изгасна лампата на инжектора...Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година
Comment
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеПри тези стойности който описваш са не реални-тоест двигателя би трябвало да угасне!Съответно според мен си за нов дебитомер!
Аз например не съм виждал 147-ца да показва 1/1 данни на дебитомер..... А волтажа е супер!!!
Значи всички са за смяна, тъй ли?!!!
При 156-ците не съм виждал разлики и си показват точно, но пък точно такава не съм гледал......
Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщениеЗа съжаление волтажа не го помня колега.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Колега, намери някой със същият като твоя дебитомер и направете размяна и мерете и на двете коли, аз така направих и бях сигурен на 100% че моят е за смяна.
Проверявайте си маркуча интеркулер турбо че аз моят в 5 сервиза го гледах и в 6тия намериха 10см цепнатина.
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеАре по-полека със заключенията!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз например не съм виждал 147-ца да показва 1/1 данни на дебитомер..... А волтажа е супер!!!
При 156-ците не съм виждал разлики и си показват точно, но пък точно такава не съм гледал......
Проверете го!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщениеКолко са нормалните стойности на волтажа,и къде точно да го замеря?
Навсъкъде нормалните стойности се различават но гледай да са над 4 волта.
Comment
-
здравейте имам alfa 156 20ts 16v и от известно време имам следния проблемКогато колата се движи и я пусна на празен ход оборотите почват да се менят между 300-400 и 1200-1500!!!Казаха ми да сменя дебитомер но още не съм защото не съм сигурен че е в него причината.Защото когато колата е на празен ход но не се движи проблема изчезва!!!
МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ!
Last edited by tonov; d.m.y г., 16:56.
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеАре по-полека със заключенията!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Проверете го!!!
Comment
Comment